Personlig assistans
i Örebro

Vi förstår att personlig assistans inte bara handlar om att underlätta vardagens göromål. Vår assistans sträcker sig djupare, inklusive stöd under olika aktiviteter och sjukhusbesök. För invånarna i Örebro är personlig assistans en nyckel för att öppna dörrar till arbete och aktiv deltagande i samhället.

Örebro, med sin unika charm och spännande samhällsstruktur, blir vår inspirerande spelplats. Vi strävar efter att anpassa vår assistans för varje individ, med en önskan att möjliggöra full delaktighet i samhället. Vårt åtagande för inkludering och delaktighet förenar sig med Örebros identitet som en plats där varje individ har möjligheten att prägla sitt eget liv på egna villkor.

Om du är nyfiken på hur vi formar personlig assistans i Örebro och skapar möjligheter för dig eller dina nära och kära, tveka inte att kontakta oss.

Kontakta oss

Om vårt
assistansbolag

Vi är ett assistansbolag som verkligen brinner för vårt arbete. För oss är det viktigt att våra kunder känner trygghet och får en personlig assistans som passar var och en.

Det är en av anledningen till att vi som assistansbolag alltid strävar efter nära relationer och ett personligt bemötande, så att vi verkligen får möjligheten att lära känna kunderna. Med vårt engagemang, tillgänglighet och lyhördhet vill vi skapa den absolut bästa personliga assistansen. Vi erbjuder personlig assistans i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Skåne och stora delar av övriga Sverige.

Läs mer

Uppföljning

Räkna med att vi ofta hör av oss till dig för att få veta hur allt fungerar hos er och om du är nöjd med din personliga assistans. Berätta gärna om det finns något mer vi kan göra och framför allt, hur din assistans kan bli ännu bättre?

Kundnöjdhet

Vi tror att ett bra samarbete sitter i detaljerna. Behöver du oss till att sköta allt i din assistans eller bara stöd i din egna arbetsledarroll? Det är ditt val, men vi finns alltid där för dig. Du bestämmer hur just din personliga assistans ska utformas

Vårt motto är personlig kontakt

Ganska snart efter att du blivit kund hos oss kommer du ha lärt känna alla vi som arbetar på kontoret. Vi och din kontaktperson vill veta vem du är och hur vi på bästa sätt kan skapa den personliga assistans som du alltid velat ha!
Vanliga frågor

Mer om personlig assistans i Örebro

Fakta om personlig assistans i Örebro

Är du under 65 år, har en stor och varaktig funktionsnedsättning och behöver hjälp med grundläggande behov kan du få personlig assistans [1].

Är du under 65 år, har en stor och varaktig funktionsnedsättning och behöver hjälp med grundläggande behov kan du få personlig assistans [1].

I Örebro ansöker du om personlig assistans hos Örebro kommun eller/och hos försäkringskassan. När du har ett beslut om personlig assistans kan du anlita ett assistansbolag. Beslut om personlig assistans innebär egentligen att du har rätt till assistansersättning. Assistansersättning är pengar som utbetalas för att anställa personliga assistenter [2].

Om du vill kan du anställa assistenter själv och assistansersättningen utbetalas i sådant fall direkt till dig [3]. På assistanskolls hemsida kan du också hitta mer info om hur du anordnar din egna assistans.

Närmare 97% av alla väljer dock att anlita en assistansanordnare, kommunen eller ett assistansbolag. Anordnaren erhåller då assistansersättning och har ansvar för din personliga assistans. I Örebro finns kommunens assistansutförare, och ett flertal assistansbolag.

Att välja assistansbolag

Du kan själv välja vilket assistansbolag eller assistansanordnare som du vill anlita. Väljer du ett assistansbolag i Örebro, så är de skyldiga att ha tillstånd av IVO. Verksamheten ska uppfylla krav på god kvalitet [4]. Det finns mycket att ta hänsyn till när du väljer assistansbolag. Ifa är en organisation som publicerat ev vägledning. De säger till exempel att inte välja ett assistansbolag som tillämpar mer än 3 månaders uppsägningstid [5].

Senaste nytt – Örebro