Bild över Karlstad

Att skapa den bästa arbetsmiljön och ett hållbart arbetsliv

Carelli Admin Uncategorized

Delar av Ledningsgruppen bjöd tillsammans med Kommunal Sollefteå in våra assistenter i området till en tematräff för att prata om hållbar och bra arbetsmiljö. Vi kunde snabbt konstatera att vi har samma övergripande mål, bland annat att alla våra assistenter ska ha en riktigt god och hållbar arbetsmiljö, att vi vill stärka personlig assistans som yrke, att vi vill att assistansersättningen ökas för att genom det kunna förbättra löneläget för assistenter i Sverige och på Carelli.

Denna träff var en del i vårt gemensamma ansvar att skapa de bästa möjliga lösningar framåt för både våra anställda assistenter men också för yrkesgruppen nationellt.  Vi som arbetsgivare och kommunal är två olika parter och vi har både olika perspektiv och uppdrag. Det innebär att vi inte alltid är överens om lösningarna men vi på Carelli assistans tycker att det är viktigt att vi kan samverka med respekt och med förståelse för varandras uppdrag och möjligheter för att på så sätt skapa de bästa lösningarna.

Carelli assistans ser vikten av att arbeta tillsammans med fackförbund, andra assistansbolag och intresseföreningar för att inom funktionshinderområdet och Personlig Assistans skapa bättre förutsättningar, att synliggöra vilket viktigt och givande arbete personlig assistans är och att statusen på yrket stärks. Vi som arbetsgivare tycker därför det är väldigt roligt att så många av våra medarbetare är engagerande i facket oavsett om det är i form av medlemskap, fackliga lokala uppdrag etcetera.  

Vi på Carelli tycker också att frågan gällande yrkesutbildning i form av Personlig assistans skulle vara intressant och betydande för att just skapa en stärkt yrkesroll men också för att stärka assistansen i Sverige. Detta är något som hoppas kunna driva framledes.

För att få veta mer om hur vi arbetar med frågorna kring en hållbar arbetsmiljö är du välkommen att kontakta oss på nummer 0770-17 60 30 eller via info@carelli.se så berättar vi mer.

Här kan du läsa mer om Kommunals arbete inom funktionshinderområdet.